Maten fra Bangladesh er velsmakende og aromatisk. Den er preget av indisk, persisk, tyrkisk og arabisk matkultur.
Oppskrifter fra Bangladesh:
- Agurksalat med asiatisk vri
- Asiatisk kylling i form
- Blåskjell garam masala
- Chapati
- Doi murgi – kyllinggryte fra Bangladesh
- Eple- og pærechutney
- Eple- og plommechutney
- Eplechutney
- Fiskesuppe av blåskjellkraft
- Gadjar halwa – en deilig dessert
- Grillspyd med kylling og kalv
- Grillspyd med lam og paneer
- Gulrotraita
- Hot tomatsuppe
- Keema naan (kima nan)
- Kulfi – iskrem
- Kylling korma
- Kylling tikka masala
- Kylling tikka med roti og raita
- Laks tikka masala
- Lam pilav (pilaff, pilau, plov)
- Lammebollebiriyani
- Mangochutney
- Nanbrød med chili
- Nanbrød med koriander
- Nanbrød med løkfrø (Nigellafrø)
- Paneer – peynir
- Pilafris
- Raita
- Raita med granateple
- Salat med nøtter og mangodressing
- Tandoorikylling
- Yoghurtsaus med mango