Banoffeepie er opprinnelig en brittisk dessert, men er også veldig populær i USA. Du trenger ikke stekovn for å lage den.
Bunn:
200 g digestivekjeks
2 ss sukker
100 g smør smeltet og avkjølt
Toffee:
80 g brunt sukker
80 g smør
1 boks søtet kondensert melk
Topping:
3 dl fløte
3 bananer
Kakao og revet sjokolade til pynt
Kle en 20 cm springform med bakepapir. Knus kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Bland sukker og smør sammen med smulene, og trykk massen godt ut i bunnen av formen. Avkjøles i min. 30 min.
Smelt sukker og smør sammen i en kjele, over middels varme til sukkeret er helt oppløst. Rør hele tiden, så blandingen ikke blir brent. Det er viktig at alt sukkeret har smeltet og at massen er tykk og homogen. Rør inn den kondenserte melken og kok det raskt opp. Hell blandingen over kjeksbunnen. La paien stå i kjøleskapet til avkjøling i min. 1 time.
Pisk fløten til myk krem rett før servering. Del bananene i skiver og fordel dem utover paien. Dekk med pisket krem og pynt med kakao og revet sjokolade. Serveres med en gang.
Du finner flere spennende og varierte desserter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.