Bao buns med crispy kyllingbryst

Bao buns med crispy kyllingbryst

Bao buns med crispy kyllingbryst er nydelig mat, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Oppskriften er passe til 4 personer.

500 g kyllingbryst eller lårfilet

1 ts kinesisk 5-krydder

2 ss soyasaus

1 ts hvitløkspulver

1 ts ingefærpulver

1/2 dl maismel

1 egg, sammenpisket

1 dl olje

Skjær kyllingen i ca. 1 cm biter. Legg dem i en bolle med soyasaus og krydderet og rør det godt sammen. La det marinere i min. 1 time, men gjerne over natten. Tilsett egget og maisenna, bland igjen og mariner i kjøleskapet i 20 minutter.
Hell oljen i en stor stekepanne på middels varme og stek kyllingbitene på hver side til de er sprø og gjennomstekte.

Til servering:

8 bao buns

1 flaske hoisinsaus

1 pose ferdig salatblanding etter eget ønske

1/2 agurk, i terninger

1 vårløk, i strimler

1 flaske japansk majones, ev. norsk majones

Damp bao-buns i en bambusdamper, hell salaten i en bolle, vårløken i en annen og vårløken i en tredje bolle.
Server de dampede bao-bollene fylt med hoisinsaus, sprø kylling, salat, agurk, vårløk og majones.

Bao buns med crispy kyllingbryst
Bao buns med crispy kyllingbryst

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese