Bao buns med crispy kyllingbryst er nydelig mat, som gjerne kan erstatte fredagstacoen. Oppskriften er passe til 4 personer.
500 g kyllingbryst eller lårfilet
1 ts kinesisk 5-krydder
2 ss soyasaus
1 ts hvitløkspulver
1 ts ingefærpulver
1/2 dl maismel
1 egg, sammenpisket
1 dl olje
Skjær kyllingen i ca. 1 cm biter. Legg dem i en bolle med soyasaus og krydderet og rør det godt sammen. La det marinere i min. 1 time, men gjerne over natten. Tilsett egget og maisenna, bland igjen og mariner i kjøleskapet i 20 minutter.
Hell oljen i en stor stekepanne på middels varme og stek kyllingbitene på hver side til de er sprø og gjennomstekte.
Til servering:
8 bao buns
1 flaske hoisinsaus
1 pose ferdig salatblanding etter eget ønske
1/2 agurk, i terninger
1 vårløk, i strimler
1 flaske japansk majones, ev. norsk majones
Damp bao-buns i en bambusdamper, hell salaten i en bolle, vårløken i en annen og vårløken i en tredje bolle.
Server de dampede bao-bollene fylt med hoisinsaus, sprø kylling, salat, agurk, vårløk og majones.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.