Baobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden på første juledag, mot slutten av julefrokosten. Du får kjøpt bao buns eller steam buns i de asiatiske hyllene i de fleste matbutikkene nå. Om du ikke finner ketjap manis, srirachasaus, sesamolje, østerssaus og hoisinsaus i matbutikken, finner du det i asiatiske butikker og flere nettbutikker.
Ribba:
Del ribberestene i små terninger og brun dem i litt olje.
Saus:
4 ss ketjap manis
3 ss soyasaus
1 ts srirachasaus
2 ts sesamolje
3 ss østerssaus
3 ss hoisinsaus
1 ts finhakket hvitløk
1 ts finmalt ingefær
Saft av 1 lime
Rør alle ingrediensene til sausen sammen og hell over den varme ribba. La det koke i noen minutter, mens du varmer bao buns i dampkoker.
Server baobuns med ribberester med ønskede grønnsaker og et dryss hakkede peanøtter over.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.