Baobuns med ribberester

Baobuns med ribberester

Baobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden på første juledag, mot slutten av julefrokosten. Du får kjøpt bao buns eller steam buns i de asiatiske hyllene i de fleste matbutikkene nå. Om du ikke finner ketjap manis, srirachasaus, sesamolje, østerssaus og hoisinsaus i matbutikken, finner du det i asiatiske butikker og flere nettbutikker.

Ribba:

Del ribberestene i små terninger og brun dem i litt olje.

Svineribbe i nydelig saus, klar til servering
Svineribbe i nydelig saus, klar til servering
Saus:

4 ss ketjap manis

3 ss soyasaus

1 ts srirachasaus

2 ts sesamolje

3 ss østerssaus

3 ss hoisinsaus

1 ts finhakket hvitløk

1 ts finmalt ingefær

Saft av 1 lime

Rør alle ingrediensene til sausen sammen og hell over den varme ribba. La det koke i noen minutter, mens du varmer bao buns i dampkoker.

Bao buns eller steambuns
Bao buns eller steambuns

 

Server baobuns med ribberester med ønskede grønnsaker og et dryss hakkede peanøtter over.

Baobuns med ribberester
Baobuns med ribberester

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese