Berlinerkranser er tradisjonsrike kaker og ett av de sju slagene til jul. De kan gjerne brukes som sprøtt tilbehør til en iskremdessert.
2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
125 g sukker
250 g smør
300 g mel
1 rå eggehvite
1 dl perlesukker
Kok eggene til de er nesten hardkokt, i 8-9 minutter, mos dem med en gaffel og bland dem sammen med de rå eggeplommene. Tilsett sukker og visp til eggedosis. Rør inn av smøret og melet vekselvis.
Sett deigen til kjøling i minimum 2 timer i tett plast.
Trill deigen ut til tynne pølser, ca. 10 cm. lange. Hvis deigen sprekker opp kan du tilsette litt melk eller vann. Form pølsene til kranser med endene i kryss. Legg dem på bakepapir, på stekeplaten. Pensle med sammenvispet eggehvite og dryss på perlesukker.
Stek kakene lys gule på 180 grader i ca. 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Oppbevares i en tett boks.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.