Biff chop suey er en klassisk kinesisk rett, som finnes på menyen på alle kinesiske restauranter. Det kan høres merkelig ut med natron, men den mørner kjøttet.
500 g biff
Marinade:
2,5 ss maisenna
2 ss vann
2 ss rapsolje
2,5 ts natron
0,5 ts salt
Bland ingrediensene til marinaden, del biffen i tynne strimler og legg den i marinaden i 20 min, før den stekes i olje.
Saus:
2 ss mørk soyasaus
2 ss lys soyasaus
1 ss asiatisk fond eller kyllingfond
2 ss oystersaus
2 ss ketjap manis
1 ts sesamolje
1 ts ingefærpasta
2 ss maisenna
1 ts hvitløkspasta
Bland ingrediensene til sausen
…..
1 pk sopp i skiver
1 paprika i strimler
3 gulrøtter i skiver
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
1/2 brokkoli i små buketter
1 løk i strimler
2 vårløk i ringer
1 neve ferske bønnespirer (eller fra boks, om du ikke får tak i ferske)
Fres løk og sopp i olje. Bland biff, grønnsaker og saus og la det koke i noen minutter, til sausen er passe tykk. Servere biff chop suey med ris eller nudler.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.