Biff med gratinert potetmos og russiske erter er nydelig mat til spesielle anledninger. Du får kjøpt russiske erter i velassorterte matbutikker. Oppskriften er passe til 4 personer.
Gratinert potetmos:
800 g kokt, skrelt potet
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks crème fraîche
1 ss grønnsaksfond
Salt og pepper
200 g revet ost
Bland alle ingrediensene, bortsett fra osten og smak til med salt og pepper. Fyll blandingen over i en ildfast form, eller porsjonsformer. Dryss over revet ost, sett i ovnen på 200 grader til potetmosen er god og varm og har fått en gyllen, fin overflate. Server med en gang.
Russiske erter:
100 g russiske erter
2 dl vann
1 ts salt
2 ss smør
2 ss madeira (ev. sherry)
1 neve finhakket persille
Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.
Biffen:
4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet
1 ts salt
1 ts pepper
Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:
Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.
Rå/lite stekt: 55 grader
Medium/medium+: 60-65 grader
Godt stekt: 70 grader
La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.
Denne retten er saftig og smaker godt og trenger egentlig ikke saus. Om du likevel ønsker å servere den med saus, finner du mange spennende oppskrifter på saus her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.