Biff med gratinert potetmos og russiske erter

Biff med gratinert potetmos og russiske erter

Biff med gratinert potetmos og russiske erter er nydelig mat til spesielle anledninger. Du får kjøpt russiske erter i velassorterte matbutikker. Oppskriften er passe til 4 personer.

Gratinert potetmos:

800 g kokt, skrelt potet

2 fedd finhakket hvitløk

1 boks crème fraîche

1 ss grønnsaksfond

Salt og pepper

200 g revet ost

Bland alle ingrediensene, bortsett fra osten og smak til med salt og pepper.  Fyll blandingen over i en ildfast form, eller porsjonsformer. Dryss over revet ost, sett i ovnen på 200 grader til potetmosen er god og varm og har fått en gyllen, fin overflate. Server med en gang.

Gratinerte rester av bakepoteter
Gratinerte rester av bakepoteter
Russiske erter:

100 g russiske erter

2 dl vann

1 ts salt

2 ss smør

2 ss madeira (ev. sherry)

1 neve finhakket persille

Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.

Russiske erter
Russiske erter

 

Biffen:

4 biffstykker på 180 – 300 g avhengig av hvor sultne gjestene er i ønsket kvalitet

1 ts salt

1 ts pepper

Krydre biffene med salt og pepper på begge sider og la dem ligge tildekket i romtemperatur i 30 min. Brun dem raskt på begge sider i smør i en stekepanne eller på grillen. Sett panna i ovnen, eller flytt biffene over i en ildfast form og sett dem på 200 grader. Putt inn steketermometer i en av biffene og stek til ønsket temperatur:

Om du vil tilberede biffen i sous vide, finner du temperatur og tid fr de forskjellige stykningsdelene her.

Rå/lite stekt: 55 grader
Medium/medium+: 60-65 grader
Godt stekt: 70 grader
La biffene hvile i noen minutter før servering, så kjøttsaften får satt seg og ikke forsvinner ut, når dere begynner å spise.

 

Denne retten er saftig og smaker godt og trenger egentlig ikke saus. Om du likevel ønsker å servere den med saus, finner du mange spennende oppskrifter på saus her.

 

Biff med gratinert potetmos og russiske erter
Biff med gratinert potetmos og russiske erter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese