Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør smaker nydelig alle årstider.
Vi griller ute hele året – og ja, vi har mye snø på vinteren, så vi må grave frem grillen mange ganger i løpet av den kaldeste grillsesongen. Du kan justere mengden av ost i sausen, for å tilpasse den dine smaksløker.
Peppersmør:
Peppersmør er godt til mange slags retter, f.eks. grillmat, biff og bakt potet. Du får kjøpt syltet pepper i velassorterte matforretninger.
1 ss syltet rosépepper
1 ss syltet grønn pepper
100 g smør
1 ss finhakket gressløk
1 ss hvitløk fra tube
Alt blandes, rulles i plastfolie og legges kaldt til det skal brukes.
Blåskimmelsaus:
2 finhakkede løk
2 ss smør
3 dl chablis eller annen god hvitvin
2 laurbærblader
2 ss kyllingfond
150 g blåskimmelost
2 ss finhakket gressløk
5 dl fløte
1 ss konjakk
Blank løken mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk, gressløken og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Biffen:
Beregn 200 – 250 g biff per person, avhengig av hvor storspiste de er.
Biffen bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.
Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.
Du finner oppskrift på grilla grønnsaker her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.