Biff rendang er en fantastisk curryrett fra Sør-Øst-Asia. Den regnes som kongen av alle curryretter. Ingrediensene du ikke får i dagligvarehandel, kan du kjøpe i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4 personer.
Krydderpasta:
5 sjalottløk
2,5 cm galangal
3 sitrongress (kun den hvite delen)
5 fedd hvitløk
2,5 cm ingefær
10-12 tørkede chili (bløtlagt i varmt vann)
Grovhakk ingrediensene til krydderpastaen og kjør den i en foodprosessor til den er finknust.
…
800 g biffkjøtt, delt i terninger
5 ss matolje
1 kanelstang (ca. 5 cm)
3 nellikspiker
3 stjerneanis
1 sitrongress (kuttet i 10 cm lengder og banket litt flate med knivskaftet)
3 kardemommekjerner
2,5 dl tykk kokoskrem
2,5 dl vann
2 ts tamarindpuré
6 kaffir limeblader (i tynne strimler)
6 ss kerisik (kokosmasse ristet i tørr stekepanne)
1 ss palmesukker
Salt
Varm oljen i en gryte, tilsett krydderpasta, kanel, nellik, stjerneanis og kardemomme og stek i noen minutter under omrøring, så aromaene kan utvikle seg. Tilsett biff og sitrongress og rør i 1 minutt. Tilsett kokosmelk, tamarind og vann og la det småkoke på middels varme, rør ofte til kjøttet er nesten gjennomstekt.
Rør inn kaffirlimeblader, kerisik og palmesukker. Senk varmen, dekk til med lokk og la det småkoke i 1 til 1,5 – 2 timer, til kjøttet er veldig mørt og sausen har kokt inn. Smak til med salt og ev. mer palmesukker. Server med jasminris kokt etter anvisning på pakken, men med kokosmelk i stedet for vann.
Du finner masse spennende matoppskrifter på velsmakende mat fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.