Biff stroganoff er en klassiker i norske husholdninger, og jeg kan huske den fra barndommen. Retten ble opprinnelig laget av en fransk kokk i St. Petersburg i 1891, men har spredd seg over store deler av verden.
800 g biffkjøtt i terninger
1 ss allehånde malt
Litt smør til steking
2 løk, grovhakket
250 g sjampinjong eller aromasopp, i skiver
2 ss tomatpuré
2 dl rødvin
1 dl fløte
2 dl rømme
1 ss sennep
2 ss oksefond
Salt og pepper
Bland kjøttet med allehånde og sett det kaldt i to timer.
Brun soppen i litt smør i en gryte og legg den over i en liten bolle. Brun løken i samme smør og legg den i bollen, sammen med soppen. Stek kjøttet på høy varme i samme gryte, til det er brunt på alle kanter, før du heller soppen og løken tilbake i gryten. Rør inn tomatpuré og la det frese i 5 minutter under omrøring.
Tilsett vinen og la den koke inn til halv mengde, før du rører inn sennep, oksefond, rømme og fløte. La biff stroganoff småkoke til sausen har fin konsistens (ca. 10 min.). Server med potetmos eller ris, og om du ønsker, en frisk salat.
Du finner oppskrifter på flere velsmakende gryteretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.