Biffstrimler med appelsinsaus og spennende rødkål er en varmende vinterrett og en litt uvanlig variant av biffstrimler.
Rødkål i ovnen:
1 vaniljestang
1 finsnittet rødkål
3 epler i terninger
150 bringebærsyltetøy
100 g fikensyltetøy
2 dl rødvin
1 dl god balsamicoeddik
1/2 ts salt
Del vaniljestangen, skrap ut frøene og bland alle ingrediensene i en ildfast bolle. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovn i ca. 1 ½ time. Smak til om det behøves mer salt eller ev. litt sukker.
Appelsinsaus:
1 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
3/4 l appelsinjuice
1 finhakket løk
3 ss brunt sukker
1 ss kyllingfond
Maizenna
1 ts estragon
50 g smør
Blank løken og hvitløken i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett sukker, fond og juice. La det koke ned til 1/3 av væskemengden. Sil av så du får en fin, jevn sjy. Tilsett estragon og jevn med maisenna til passe sausekonsistens. Rett før servering tilsettes smør, så sausen blir blank og fin.
Biffstrimlene:
Beregn 200 – 250 g per pers. Brun dem raskt, på høy temperatur i en blanding av nøytral olje og smør. Krydre dem med salt og pepper.
Serveres med valgfrie poteter, som du finner mange velsmakende og spennende varianter av her, eller ris.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.