Blåskjell garam masala er nydelige blåskjell, inspirert av smakene i India, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Oppskriften er passe til 2 personer.
1 kg blåskjell
3 sjalottløk, finhakket
1 chili, finhakke
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss karri
1 ss garam masala
2 dl hvitvin
1 ss fiskefond
7,5 dl fløte
10 minitomater, delt i 8
1 neve finhakket bladpersille
Fres sjalottløk i litt smør i en stor gryte, tilsett hvitløk, chili, krydder og tomater og fres videre i et par minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke ned til halv væskemengde. Tilsett fløte og la det koke i 5 minutter.
Rens blåskjellene, kast de som er knust, eller ikke vil lukke seg, hell dem i gryta sammen med persillen og sett på lokket. Sjekk etter noen minutters koking. Når skjellene har åpnet seg, er de ferdige.
Server blåskjell garam masala med nanbrød, eller annet godt brød. Du finner mange spennende varianter her.
Det blir mye deilig kraft av denne retten. Den kan siles og brukes til denne nydelige suppen.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.