Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites.
Blåskjell:
2 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin
6 fedd finhakket hvitløk
2,5 dl fløte
2 ss karri
2 finhakkede løk
6 ss olivenolje
2 finhakkede chili
2 ss hakket bladpersille
Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.
Fres finhakket løk, karri og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, fløte og hvitvin og la det koke i noen minutter. Tilsett blåskjell, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Bland inn persille og server med pommes frites og hjemmelaget skalldyrsaus.
Du finner oppskrift på pommes frites her.
Skalldyrsausen:
1/2 rødløk, finhakket
1 potte dill, finhakket
2 dl rømme
2 dl majones
1/2 sitron, kun saften
Salt og pepper
Bland godt og smak til med salt og pepper. La det stå og trekke i et par timer før den skal brukes.
Du finner flere spennende og varierte blåskjelloppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.