Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- Tacopizza med biffTacopizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.Fortsett å lese «Tacopizza med biff»
- Sprøstekte poteterSprøstekte poteter passer til de fleste retter av kjøtt og fisk, eller du kan bruke dem som en tapasrett. 500Fortsett å lese «Sprøstekte poteter»
- KjøttpuddingKjøttpudding som er hjemmelaget er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Prøv denne hjemmelagde varianten og du vilFortsett å lese «Kjøttpudding»
- Ensaladilla rusaEnsaladilla rusa er en russisk salat, som lages i Russland, i mange av landene i nærheten av Russland, men denFortsett å lese «Ensaladilla rusa»
- Kylling kabsaKylling kabsa er nasjonalretten til Yemen, men spises i de fleste landene i nærheten. Kabsa kan lages med andre typerFortsett å lese «Kylling kabsa»
- Ukemeny 8Ukemeny 8 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 8»
- Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssausSkreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus er nydelig. Skreien er bakt i ovnen på skinnet sitt i litt smør. Det øvrigeFortsett å lese «Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus»
- Hvit martiniHvit martini er en martini med kremet sjokoladesmak. Den kan minne om en milkshake med sjokoladesmak. Du får kjøpt maissirupFortsett å lese «Hvit martini»
- Gratinert risottoGratinert risotto er en fin måte å bruke opp risottoen på, eller om du bare har lyst på en ekstraFortsett å lese «Gratinert risotto»
- Valentinsdagen eller alle hjerters dagValentinsdagen eller alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet,Fortsett å lese «Valentinsdagen eller alle hjerters dag»
- CheddardagenCheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes tilFortsett å lese «Cheddardagen»
- Potetvafler til middagPotetvafler til middag er godt, lettvint og mettende. Prøv dem i stedet for fredagstacoen eller til lunsj eller kveldsmat. JegFortsett å lese «Potetvafler til middag»
- SosekjøttSosekjøtt også kalt kjøtt i mørke og småsteik, er en tradisjonell og god søndagsmiddag, siden kjøttet kokes lenge. Jeg lagerFortsett å lese «Sosekjøtt»
- Honningbakte pærer med mandellokkHonningbakte pærer med mandellokk er en skikkelig favoritt her i huset. For å skålde mandler, gir jeg dem et oppkokFortsett å lese «Honningbakte pærer med mandellokk»
- Ukemeny 7Ukemeny 7 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 7»
- Kylling- og rekerisottoKylling- og rekerisotto er en knallgod rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glirFortsett å lese «Kylling- og rekerisotto»
- Lillet rosé tonicLillet rosé tonic er en perfekt drink til alle som liker gin and tonic. Lillet rosé beskrives med mye rosevinpreg,Fortsett å lese «Lillet rosé tonic»
- Potato Lover’s DayPotato Lover’s Day feires i USA i dag. Poteter er anvendelig og brukes over store deler av verden. Potetplanten bleFortsett å lese «Potato Lover’s Day»
- Taco med fiskTaco med fisk smaker bedre enn det høres ut. Jeg liker godt denne varianten med laks og hjemmelaget salsa. DetFortsett å lese «Taco med fisk»
- I dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidosI dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidos. Bidos er samenes nasjonalrett. Det smaker kjempegodt og vi bruker detFortsett å lese «I dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidos»
- Gratinerte knivskjellGratinerte knivskjell er en knallgod rett, som kan brukes som lunsj, forrett, hovedrett eller som en del av et tapasmåltid.Fortsett å lese «Gratinerte knivskjell»
- Västerbottenpai med bacon og purreVästerbottenpai med bacon og purre er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon. VästerbottenpaiFortsett å lese «Västerbottenpai med bacon og purre»
- SkolebrødstangSkolebrødstang smaker deilig og er ikke vanskelig å lage. Skolebrød var en av mine barndomsfavoritter. Jeg spiste alltid rundt førstFortsett å lese «Skolebrødstang»
- Ukemeny 6Ukemeny 6 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 6»
- Pinsa med kokt skinkePinsa med kokt skinke er en italiensk rett, som ligner pizza. Pinsaen ble først laget i Roma, men har etterFortsett å lese «Pinsa med kokt skinke»
- Corpse reviverCorpse reviver, som betyr å gjenopplive liket, dukket opp allerede i 1871 i en bok som het Gentlemen’s Table Guide.Fortsett å lese «Corpse reviver»
- Tørt brød? Bruk resteneTørt brød? Bruk restene og tørt brød kan brukes til mye forskjellig, så lenge det ikke er muggent. Prøv forFortsett å lese «Tørt brød? Bruk restene»
- Blå ostesuffléBlå ostesufflé er en blåskimmelvariant av en av mine barndom aller beste matminner og denne er en stor favoritt nåFortsett å lese «Blå ostesufflé»
- Bagette med skinke og eggerøreBagett med skinke og eggerøre er en god og lettvinn lunsj, om du ikke velger å lage bagetten selv. DetteFortsett å lese «Bagette med skinke og eggerøre»
- Kylling i mangosausKylling i mangosaus er en rett som passer både liten og stor, bare du tilpasser styrken på mango chutneyen ogFortsett å lese «Kylling i mangosaus»
- Pølse- og potetomelettPølse- og potetomelett smaker godt til frokost og lunsj, for både liten og stor, og er en fin måte åFortsett å lese «Pølse- og potetomelett»
- Rekepai med aspargesRekepai med asparges er kjempegodt både for liten og stor, enkelt å lage og kan brukes både til forrett, hovedrettFortsett å lese «Rekepai med asparges»
- Ukemeny 5Ukemeny 5 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 5»
- Gratinerte hummerhalerGratinerte hummerhaler er kjempegodt, rask å lage og super å servere til 4 personer som forrett eller 2 personer somFortsett å lese «Gratinerte hummerhaler»
- Død tanteDød tante også kalt Lumumba er kakao for voksne og er super en kald høstkveld. Den passer også å brukeFortsett å lese «Død tante»
- Pizza med spekeskinkePizza med spekeskinke gjøres på en litt spesiell måte, siden både spekeskinken, parmesanen og basilikumen legges på etter steking. DenneFortsett å lese «Pizza med spekeskinke»
- Honningbakte epler med mandellokkHonningbakte epler med mandellokk er en skikkelig favoritt her i huset. For å skålde mandler, gir jeg dem et oppkokFortsett å lese «Honningbakte epler med mandellokk»
- Bragioli med råstekte poteterBragioli er en populær og tradisjonsrik rett, som serveres hele året på Malta. Den kalles også «beef olives», selv om detFortsett å lese «Bragioli med råstekte poteter»
- Bønner i tomatsausBønner i tomatsaus spises mye i landene rundt Middelhavet og er supert å bruke til tapas, meze eller antipasti. DuFortsett å lese «Bønner i tomatsaus»
- Pasta chimichurriPasta chimichurri er en vegetarisk rett, som enkelt kan tilsettes kjøtt, for eksempel stekte biff- eller kyllingstrimler. Det er ogsåFortsett å lese «Pasta chimichurri»
- Ukemeny 4Ukemeny 4 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 4»
- Mammas 80-årsdagMammas 80-årsdag ble feiret med 4 generasjoner og hjemmelaget tapas. Mamma har lært meg mye i livet, det er hunFortsett å lese «Mammas 80-årsdag»
- Alkoholfri sangriaAlkoholfri sangria smaker godt for både liten og stor og hvorfor ikke lage en alkoholfri sangria til barnebursdagen og servereFortsett å lese «Alkoholfri sangria»
- Taco med kjøttdeigTaco med kjøttdeig er lett å like for hele familien og er en favoritt for mange. Jeg lager tacokrydderet selv,Fortsett å lese «Taco med kjøttdeig»
- KyllingklubberKyllingklubber er kjempegodt og kan brukes med forskjellig tilbehør, for eksempel ris og salat som kveldskos eller som en delFortsett å lese «Kyllingklubber»
- Vitello chimichurryVitello chimichurry er en velsmakende del av et tapas- eller antipastimåltid. Om du ikke får tak i kalv, kan duFortsett å lese «Vitello chimichurry»
- Cicchetti med tunfiskCicchetti med tunfisk og kakao er en rett fra Venezia i Italia. Den består av en tunfiskblanding på skiver avFortsett å lese «Cicchetti med tunfisk»
- Laks med appelsinsausLaks med appelsinsaus er en fin kombinasjon. Sausen kan selvfølgelig brukes til andre typer fisk også. Jeg har brukt agurksalatFortsett å lese «Laks med appelsinsaus»
- Hjemmelaget tomatsuppeHjemmelaget tomatsuppe er både bedre og sunnere enn de som lages av pulver og det er ikke så mye jobbFortsett å lese «Hjemmelaget tomatsuppe»
- Ukemeny 3Ukemeny 3 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 3»
- Mammas lapskausMammas lapskaus er verdens beste. Hemmeligheten er knoke, og som med mange norske tradisjonsretter, masse koketid. 1 salt svineknoke 1,5Fortsett å lese «Mammas lapskaus»
- HyllebærdrømHyllebærdrøm er en deilig drink med smak av hyllebær og perfekt som velkostdrink. 4 cl vodka 6 cl hyllebærjuice, ev.Fortsett å lese «Hyllebærdrøm»
- Provencalsk lammegryteProvencalsk lammegryte kommer fra Provence, som ligger sør-øst i Frankrike. Den blir aller best om den får koke i noenFortsett å lese «Provencalsk lammegryte»
- Pinsa med pepperoniPinsa med pepperoni er en italiensk rett, som ligner pizza. Pinsaen ble først laget i Roma, men har etter hvertFortsett å lese «Pinsa med pepperoni»
- Pizza med kylling og bearnésPizza med kylling og bearnés er ikke like vanlig som den med biff og bearnés, men det smaker like godt,Fortsett å lese «Pizza med kylling og bearnés»
- Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchipsKamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips er en super forrett, hvor mye kan gjøres klar på forhånd. Oppskriften girFortsett å lese «Kamskjell med appelsin- og mangokompott og persillerotchips»
- KyllingrisottoKyllingrisotto er en kjempenydelig rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glir lett utoverFortsett å lese «Kyllingrisotto»
- Fritert persillerotFritert persillerot kan både brukes som pynt på mat og til snaks. De blir helt sprø, smaker nydelig og erFortsett å lese «Fritert persillerot»
- Mannen i husets kirsebærsausMannen i husets kirsebærsaus smaker godt til riskrem, is, mandelkjernepudding og flere andre desserter. Sausen kan brukes nåde lunken ogFortsett å lese «Mannen i husets kirsebærsaus»
- Ukemeny 2Ukemeny 2 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 2»
- Salt karamellsausSalt karamellsaus er deilig tilbehør til is, karamellpudding, riskrem, eplekake og masse annet. Sausen smaker aller best lunken. 200 gFortsett å lese «Salt karamellsaus»
- Punsj med klementinerPunsj med klementiner er en perfekt drink, om du har igjen klementiner etter julefeiringen. Denne oppskriften gir 8 drinker. 1Fortsett å lese «Punsj med klementiner»
- Pasta med laks og sopp i fløtesausPasta med laks og sopp i fløtesaus er lettvint og godt etter en dag på jobben. Jeg liker å brukeFortsett å lese «Pasta med laks og sopp i fløtesaus»
- KavarmaKavarma er en bulgarsk kjøttgryte lages i stekeovnen i en leirgryte og har kraftig og god smak og mørt kjøttFortsett å lese «Kavarma»
- BananmuffinsBananmuffins er perfekt å lage om du har bananer som begynner å se litt slitne ut og det morsomme erFortsett å lese «Bananmuffins»
- Nyttårsrester?Nyttårsrester? Da har du mange muligheter til å lage et velsmakende måltid. Her finner du noen eksempler på alt detFortsett å lese «Nyttårsrester?»
- Godt nytt årGodt nytt år ønskes til alle AperitivoMats lesere. Da har vi kommet til den siste dagen i året og dagenFortsett å lese «Godt nytt år»
- Nyttårsaften – side med tips til mat og pyntingNyttårsaften – side med tips til mat og pynting, du finner en egen side med masse middagstips for en vellykketFortsett å lese «Nyttårsaften – side med tips til mat og pynting»
- Ukemeny 1Ukemeny 1 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 1»
- Festbord i kobberfargerFestbord i kobberfarger passer godt både høst og vinter og gjerne på nyttårsaften. Jeg har lagt på en kobberfarget lyslenkeFortsett å lese «Festbord i kobberfarger»
- Glitrende nyttårsdrinkGlitrende nyttårsdrink er en lettvinn velkomstdrink, som lages av Glitter Fisk Gold, som har deilig tropisk smak og Cremant, ProseccoFortsett å lese «Glitrende nyttårsdrink»
- Fried rice med påleggsresterFried rice med påleggsrester er super restemat, hvis du enten har ris til overs, eller du har pålegg som nærmerFortsett å lese «Fried rice med påleggsrester»
- Tunfisk med eple- og karrisausTunfisk med eple- og karrisaus er knallgodt. Om du ikke har smakt fersk tunfisk før, kan det virkelig anbefales. DuFortsett å lese «Tunfisk med eple- og karrisaus»
- Baobuns med ribberesterBaobuns med ribberester er en fin måte å bruke resten av ribba på. Vi lager det ofte på kvelden påFortsett å lese «Baobuns med ribberester»
- Min favorittdag i julenMin favorittdag i julen er 1. juledag, selv om julaften også er hyggelig. Vi spiser julefrokost fra klokken 12, ogFortsett å lese «Min favorittdag i julen»
- Farfalle med elgkjøttsausFarfalle med elgkjøttsaus er deilig hverdagsmat og lett å like for både liten og stor. Farfalle er en sløyfe- ellerFortsett å lese «Farfalle med elgkjøttsaus»
- Ukemeny 52Ukemeny 52 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 52»
- TomatsildTomatsild er vanlig på norske frokostbord og veldig populært til jul, men den smaker like godt resten av året også.Fortsett å lese «Tomatsild»
- Gløgg tonicGløgg tonic er en frisk juledrink og lages av din favorittgløgg. Om du ønsker en alkoholfri variant, kan du sløyfeFortsett å lese «Gløgg tonic»
- JulemiddagJulemiddag er en viktig tradisjon for de fleste og den tuller man ikke så mye med. Julemiddagen smaker selvfølgelig allerFortsett å lese «Julemiddag»
- Vepsebol eller måkeskittVepsebol eller måkeskitt er fine å lage hvis du har eggehviter til overs. Måkeskitt smaker godt til kaffen, men erFortsett å lese «Vepsebol eller måkeskitt»
- Bakt torsk med eple- og karrisausBakt torsk med eple- og karrisaus smaker godt med råstekte poteter og ertepuré, men du kan bruke annet tilbehør, omFortsett å lese «Bakt torsk med eple- og karrisaus»
- Oppskriftene du trenger til en vellykket julefeiringOppskriftene du trenger til en vellykket julefeiring finner du her, samme om du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, torsk, kalkun, lutefisk ellerFortsett å lese «Oppskriftene du trenger til en vellykket julefeiring»
- Erte- og rotgrønnsaksuppeErte- og rotgrønnsaksuppe er en deilig og mettende variant av den vanlige ertesuppen. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryserFortsett å lese «Erte- og rotgrønnsaksuppe»
- MangokarrisildMangokarrisild er inspirert av smaker fra landene rundt den persiske gulfen og den er lett å like for nybegynnere iFortsett å lese «Mangokarrisild»
- Ukemeny 51Ukemeny 51 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 51»
- Élan bourguignonÉlan bourguignon eller boeuf bourguignon med elg er en nydelig rett, som er supert å servere til mange. Jeg lagerFortsett å lese «Élan bourguignon»
- Gløgg – glühwein – mulled wineGløgg – glühwein – mulled wine hører julen til. Den kommer opprinnelig fra Romerriket, som en varm, krydret og søtetFortsett å lese «Gløgg – glühwein – mulled wine»
- Moqueta med klippfiskMoqueta med klippfisk er en velsmakende og tradisjonell klippfiskgryte fra Brasil. Den er rask å lage også, når fisken førstFortsett å lese «Moqueta med klippfisk»
- Lasagne av elgLasagne av elg er en av flere lasagneoppskrifter på bloggen. Om du ønsker kan du også lage den av annenFortsett å lese «Lasagne av elg»
- Min aller beste couscousMin aller beste couscous inneholder masse godsaker og passer til både kjøtt og fiskeretter. Den kan også brukes som enFortsett å lese «Min aller beste couscous»
- BondeomelettBondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men duFortsett å lese «Bondeomelett»
- Panna cotta med kokos- og mangoPanna cotta med kokos- og mango er en tropisk dessert som med sin kremkonsistens etterlater en mild kokos og mangosmak.Fortsett å lese «Panna cotta med kokos- og mango»
- Eple- og karrisausEple- og karrisaus smaker kjempegodt og passer til retter av fisk og hvitt kjøtt, som for eksempel kylling og kalkun.Fortsett å lese «Eple- og karrisaus»
- Ukemeny 50Ukemeny 50 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 50»
- PeppersildPeppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltetFortsett å lese «Peppersild»
- Min søte klementinMin søte klementin er en nydelig krydret drink og en stor favoritt hos oss. Om du har igjen klementiner etterFortsett å lese «Min søte klementin»
- Svensk 3-retters middagSvensk 3-retters middag kan være så mye forskjellig. Selv om de har en del felles tradisjoner med Norge, har deFortsett å lese «Svensk 3-retters middag»
- Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefiletPasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet smaker veldig godt og indrefileten kan enten tilberedes i sous vide, eller grilles ellerFortsett å lese «Pasta med blåskimmelsaus og helstekt indrefilet»
- Elgkaker i brun sausElgkaker i brun saus er kjøttkaker laget med elgdeig, servert med en gammeldags brun saus. De er helt fantastisk saftigeFortsett å lese «Elgkaker i brun saus»