Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen

Siste innlegg på mat og drikke:
- Porchetta med appelsinsaus og bønnerPorchetta med appelsinsaus og bønner er en nydelig variant av det italienske svaret på ribbe. Det er litt jobb medFortsett å lese «Porchetta med appelsinsaus og bønner»
- EggnogEggnog er en gammel tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul i Australia, USAFortsett å lese «Eggnog»
- Lammelår som i Midt-ØstenLammelår som i Midt-Østen er godt, saftig og får kose seg i ovnen i mange timer, mens du kan gjøreFortsett å lese «Lammelår som i Midt-Østen»
- Hyggelig påske med god mat og drikkeHyggelig påske med god mat og drikke er et mål, samme om vi er på hyttetur eller en avslappende hjemmepåske.Fortsett å lese «Hyggelig påske med god mat og drikke»
- Gul påskekakeGul påskekake smaker godt, både til kaffen og som dessert. Den er laget med mandelbunn og eggekrem og jeg synes detFortsett å lese «Gul påskekake»
- Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressingKyllinglår med mangosalat og mango- karridressing er aller best når du steker kyllinglårene selv, men du kan bruke ferdiggrillede lårFortsett å lese «Kyllinglår med mangosalat og mango- karridressing»
- Påske og lam hører sammenPåske og lam hører sammen og her finner du oppskrifter til enhver anledning, inkludert forslag til hva du kan brukeFortsett å lese «Påske og lam hører sammen»
- Pai med biff og bearnaisePai med biff og bearnaise er ikke spesielt vanlig, men det smaker kjempegodt. Jeg bruker Jacobs ferdige bearnaise og biffkjøttFortsett å lese «Pai med biff og bearnaise»
- Ukemeny 16Ukemeny 16 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 16»
- AppelsinsildAppelsinsild er lekkert å se på i tillegg til at det smaker godt og den passer ekstra godt på frokostbordetFortsett å lese «Appelsinsild»
- LivvaktLivvakt eller bodyguard er en drink, som er utviklet av Roar Hildonen. Jeg synes den er ganske perfekt og denFortsett å lese «Livvakt»
- Indrefilet med rødvinssaus og råstekte poteterIndrefilet med rødvinssaus og råstekte poteter er deilig mat, som gjerne kan serveres gjester. Sausen kan lages klar i forveienFortsett å lese «Indrefilet med rødvinssaus og råstekte poteter»
- I dag kan du feire fonduedagenI dag kan du feire fonduedagen og selv om fondue er en matrett fra Sveits, er det USA som feirerFortsett å lese «I dag kan du feire fonduedagen»
- Grovt og saftig grytebrødGrovt og saftig grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. DuFortsett å lese «Grovt og saftig grytebrød»
- Pizzasnurrer med kjøttbollerPizzasnurrer med kjøttboller smaker godt til både liten og stor og kan brukes til middag, kveldskosen, barnebursdag eller som turmat.Fortsett å lese «Pizzasnurrer med kjøttboller»
- PlokkfiskurPlokkfiskur er tradisjonsmat på Island, det smaker godt og er en fin måte å bruke opp fiskerester på. I tilleggFortsett å lese «Plokkfiskur»
- Ukemeny 15Ukemeny 15 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 15»
- Koking av hummerKoking av hummer er en øvelse som moren min gjør til perfeksjon og hun har delt hemmeligheten med meg. KokFortsett å lese «Koking av hummer»
- Coco LocoCoco Loco er en cocktail fra Colombia og skal helst lages av fersk kokosnøtt, som både gir deg kokosvann ogFortsett å lese «Coco Loco»
- Laks med pasta og tomatsausLaks med pasta og tomatsaus smaker nydelig. Denne oppskriften kan også lages med andre fiskeslag og er passe til 4Fortsett å lese «Laks med pasta og tomatsaus»
- Kje som i BulgariaKje som i Bulgaria er smaksrikt uten å være sterkt. Sausen inneholder aivar, som er en slags paprikapuré. Om duFortsett å lese «Kje som i Bulgaria»
- MiddelhavskyllingMiddelhavskylling er enkel å lage. Når du har satt den i ovnen, gjenstår det bare å snu kyllingen en gangFortsett å lese «Middelhavskylling»
- Lettvinn kyllingform som i ØstenLettvinn kyllingform som i Østen er en velsmakende kyllingrett og når den først står i ovnen, gjør den seg nestenFortsett å lese «Lettvinn kyllingform som i Østen»
- PersillesausPersillesaus er en dansk saus som brukes til stekt flesk, men den passer også til andre salte kjøttretter, som forFortsett å lese «Persillesaus»
- ElgburgerElgburger er kjempegodt og med syltet rødløk, tyttebærrømme og ovnspoteter er den en super middag. Burgerbrødene kan du lage selv,Fortsett å lese «Elgburger»
- Ukemeny 14Ukemeny 14 ligger klar. Den er en blanding av både velkjente og mindre kjente matretter fra fjern og nær. DuFortsett å lese «Ukemeny 14»
- Finnbiff med potetmosFinnbiff med potetmos, eller reinskav med potetmos er deilig som søndagsmiddag. Du finner reinskav i frysedisken i matbutikken. Jeg liker åFortsett å lese «Finnbiff med potetmos»
- Grønn mynteGrønn mynte er en bulgarsk drink, som er en innertier for alle som liker mynte. Om du ønsker den littFortsett å lese «Grønn mynte»
- Helstekt indrefilet med choronsaus og ovnsbakte poteterHelstekt indrefilet med choronsaus og ovnsbakte poteter er nydelig selskapsmat. Choronsaus er bearnaisesaus tilsatt litt tomatpuré og jeg har lagdFortsett å lese «Helstekt indrefilet med choronsaus og ovnsbakte poteter»
- SnejankaSnejanka er Bulgarias svar på tzatziki. Snejanka betyr Snøhvit og er et friskt og godt tilbehør til stekte og grillede retter.Fortsett å lese «Snejanka»
- Patatas Brevas som i BarcelonaPatatas Brevas som i Barcelona er en litt spesiell variant, hvor elementene blir servert hver for seg, så hver enkeltFortsett å lese «Patatas Brevas som i Barcelona»
- SjopskasalatSjopskasalat er en salat fra Bulgaria, Nord-Makedonia og Serbia, som kan minne om den greske salaten. Den kan brukes tilFortsett å lese «Sjopskasalat»
- Vaffeldagen feires i dagVaffeldagen feires i dag og 25. mars hver år. Alle gode ting bør ha sin dag og vaffelen fortjener iFortsett å lese «Vaffeldagen feires i dag»
- PitkaPitka er et luftig og velsmakende brød fra Bulgaria. Det bakes alltid til jul, men passer å bruke hele året,Fortsett å lese «Pitka»
- Baklava med pistasjBaklava med pistasj er veldig godt og veldig mektig. Den kan brukes som kake til kaffen, som godteri eller somFortsett å lese «Baklava med pistasj»
- Ukemeny 13Ukemeny 13 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 13»
- Coco coladaCoco colada er en karibisk drikk som alle som liker piña colada vil like. Den er en av mine favorittdrinker.Fortsett å lese «Coco colada»
- MachboosMachboos er opprinnelig fra Bahrain og der er den også nasjonalretten. Risretten kan minne om pilaffris og er utbredt overFortsett å lese «Machboos»
- En slags gresk lasagneEn slags gresk lasagne er en lasagne jeg har tatt helt ut av eget hode, uten inspirasjon fra noe sted.Fortsett å lese «En slags gresk lasagne»
- Hjemmelaget kebab av lammedeigHjemmelaget kebab av lammedeig er mer enn det du får kjøpt på norske gatekøkken. Prøv å lage det selv ogFortsett å lese «Hjemmelaget kebab av lammedeig»
- PyttibiffPyttibiff er super restemat, om du har biff- og potetrester. Jeg har valgt å røre eggene inn i blandingen, menFortsett å lese «Pyttibiff»
- Kinesisk nuddelsuppeKinesisk nuddelsuppe er varmende og godt, enten som forrett eller som en lunsjrett. Du får kjøpt ao gan ma, somFortsett å lese «Kinesisk nuddelsuppe»
- MangopuddingMangopudding er en vanlig dessert i Sør-Øst-Asia og faller i smak hos de fleste. Det er viktig å bruke søtFortsett å lese «Mangopudding»
- Ukemeny 12Ukemeny 12 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 12»
- Stekt flesk med persillesausStekt flesk med persillesaus er Danmarks nasjonalrett og kan ligne veldig på den norske varianten, flesk og duppe og denFortsett å lese «Stekt flesk med persillesaus»
- Hvit lumumbaHvit lumumba også kalt hvit, død tante er kakao for voksne og er super en kald høst, eller vinterkveld. DenFortsett å lese «Hvit lumumba»
- Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsausOstefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus er en av favorittrettene mine med kylling. Appelsinsausen smaker også perfekt allFortsett å lese «Ostefylt kyllingfilet med potetpuré og en nydelig appelsinsaus»
- Sprø kylling i bao bunsSprø kylling i bao buns er vår favoritt rett med bao buns eller steam buns. Bao buns kommer opprinnelig fraFortsett å lese «Sprø kylling i bao buns»
- Spennende matkalenderSpennende matkalender med nasjonaldager og forskjellige matdager finner du her Vet du for eksempel hvilken dag, som er den internasjonaleFortsett å lese «Spennende matkalender»
- Pai med middelhavssmakPai med middelhavssmak er kjempegodt både for liten og stor, enkelt å lage og kan brukes både til forrett, hovedrett ogFortsett å lese «Pai med middelhavssmak»
- Bucatini carbonaraBucatini carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese «Bucatini carbonara»
- Ukemeny 11Ukemeny 11 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 11»
- FinnbiffFinnbiff eller reinskav er en deilig viltgryte med reinsdyrskav, som du finner i frysedisken i matbutikken. Jeg liker å lageFortsett å lese «Finnbiff»
- Bacardi cocktailBacardi cocktail har vært populær helt fra avisen Oakland Tribune skrev om den allerede i 1913. Den har som mangeFortsett å lese «Bacardi cocktail»
- Bombetta med risottoBombetta med risotto er en italiensk spesialitet, hvor du ruller ost inn i flatbanket svinenakke og pakker den inn iFortsett å lese «Bombetta med risotto»
- DubaisjokoladeDubaisjokolade er deilig godteri fra Dubai, som har spredd seg over hele verden i rekordfart. Den er ganske dyr, menFortsett å lese «Dubaisjokolade»
- Laks med Clotildes ovnsbakte poteter og eplesausLaks med Clotildes ovnsbakte poteter og eplesaus kan gjerne serveres som selskapsmat, siden det både smaker godt og ser lekkertFortsett å lese «Laks med Clotildes ovnsbakte poteter og eplesaus»
- Fylt, gratinert paprikaFylt, gratinert paprika er godt som forrett, lunsjrett etter en liten kveldsrett. Det er også en super måte å brukeFortsett å lese «Fylt, gratinert paprika»
- ChoronsausChoronsaus smaker godt til biff, svinefilet, kylling, kalkun og faktisk hummer. Choronsaus er bearnaisesaus tilsatt litt tomatpuré og en velsmakendeFortsett å lese «Choronsaus»
- Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsakerFiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker er deilig hverdagsmat, som faktisk ikke er så tidkrevende som man skulle tro.Fortsett å lese «Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker»
- Ukemeny 10Ukemeny 10 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 10»
- Verdens luftigste fastelavnsbollerVerdens luftigste fastelavnsboller er enkle å lage. Du passer kun på å få nok tid til heving og ikke brukeFortsett å lese «Verdens luftigste fastelavnsboller»
- Sweet CharitySweet Charity eller søt veldedighet er en balansert drink det er lett å like. Om sommeren bruker jeg frosne bringebærFortsett å lese «Sweet Charity»
- Pizza med kylling og pestosausPizza med kylling og pestosaus er en velsmakende pizzavariant, hvor sausen er en blanding av pesto og crème fraîche. DenFortsett å lese «Pizza med kylling og pestosaus»
- TacofredagTacofredag har blitt et begrep i Norge og noen av matbutikkene har til og med tilbud på tacoprodukter hver helg.Fortsett å lese «Tacofredag»
- BombettaBombetta er en italiensk spesialitet, hvor du ruller ost inn i flatbanket svinenakke og pakker den inn i skiver avFortsett å lese «Bombetta»
- Eplesaus til kjøtt og fiskEplesaus til kjøtt og fisk passer til de fleste fiskeslag og til lyst kjøtt, som for eksempel kylling og svin.Fortsett å lese «Eplesaus til kjøtt og fisk»
- Glaserte gulrøtter og purreGlaserte gulrøtter og purre er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk. Pannen du bruker skal ha en størrelse somFortsett å lese «Glaserte gulrøtter og purre»
- Brennende kjærlighet med elgBrennende kjærlighet med elg er en viltvariant av en dansk rett fra 80-tallet, som jeg nesten hadde glemt. Jeg sattFortsett å lese «Brennende kjærlighet med elg»
- Ukemeny 9Ukemeny 9 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved åFortsett å lese «Ukemeny 9»
- Skinkestek med eplesaus og sprøstekte poteterSkinkestek med eplesaus og sprøstekte poteter er en deilig søndagsmiddag. Den vanligste måten å servere skinkestek på er med surkålFortsett å lese «Skinkestek med eplesaus og sprøstekte poteter»
- Krydret teKrydret te er full av smak og kan anbefales på kalde vinterdager. Flere land sør i Asia lager te påFortsett å lese «Krydret te»
- Mousselinegratinerte rekerMousselinegratinerte reker er en nydelig forrett eller lunsjrett. Det er litt jobb med den, men den er verdt hvert enesteFortsett å lese «Mousselinegratinerte reker»
- Tacopizza med biffTacopizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.Fortsett å lese «Tacopizza med biff»
- KjøttpuddingKjøttpudding som er hjemmelaget er mye bedre enn den du kjøper i butikken. Prøv denne hjemmelagde varianten og du vilFortsett å lese «Kjøttpudding»
- Ensaladilla rusaEnsaladilla rusa er en russisk salat, som lages i Russland, i mange av landene i nærheten av Russland, men denFortsett å lese «Ensaladilla rusa»
- Kylling kabsaKylling kabsa er nasjonalretten til Yemen, men spises i de fleste landene i nærheten. Kabsa kan lages med andre typerFortsett å lese «Kylling kabsa»
- Ukemeny 8Ukemeny 8 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 8»
- Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssausSkreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus er nydelig. Skreien er bakt i ovnen på skinnet sitt i litt smør. Det øvrigeFortsett å lese «Skreifilet med ovnspoteter og rødvinssaus»
- Hvit martiniHvit martini er en martini med kremet sjokoladesmak. Den kan minne om en milkshake med sjokoladesmak. Du får kjøpt maissirupFortsett å lese «Hvit martini»
- Gratinert risottoGratinert risotto er en fin måte å bruke opp risottoen på, eller om du bare har lyst på en ekstraFortsett å lese «Gratinert risotto»
- Valentinsdagen eller alle hjerters dagValentinsdagen eller alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av romantikk og kjærligheten. Feiringen startet på slutten av 1500-tallet,Fortsett å lese «Valentinsdagen eller alle hjerters dag»
- CheddardagenCheddardagen markeres i USA i dag. Cheddar er en av de mest populære osteslagene i verden og kan brukes tilFortsett å lese «Cheddardagen»
- Potetvafler til middagPotetvafler til middag er godt, lettvint og mettende. Prøv dem i stedet for fredagstacoen eller til lunsj eller kveldsmat. JegFortsett å lese «Potetvafler til middag»
- SosekjøttSosekjøtt også kalt kjøtt i mørke og småsteik, er en tradisjonell og god søndagsmiddag, siden kjøttet kokes lenge. Jeg lagerFortsett å lese «Sosekjøtt»
- Honningbakte pærer med mandellokkHonningbakte pærer med mandellokk er en skikkelig favoritt her i huset. For å skålde mandler, gir jeg dem et oppkokFortsett å lese «Honningbakte pærer med mandellokk»
- Ukemeny 7Ukemeny 7 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykke påFortsett å lese «Ukemeny 7»
- Kylling- og rekerisottoKylling- og rekerisotto er en knallgod rett. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktig og tyktflytende (som en grøt), og glirFortsett å lese «Kylling- og rekerisotto»
- Lillet rosé tonicLillet rosé tonic er en perfekt drink til alle som liker gin and tonic. Lillet rosé beskrives med mye rosevinpreg,Fortsett å lese «Lillet rosé tonic»
- Potato Lover’s DayPotato Lover’s Day feires i USA i dag. Poteter er anvendelig og brukes over store deler av verden. Potetplanten bleFortsett å lese «Potato Lover’s Day»
- Taco med fiskTaco med fisk smaker bedre enn det høres ut. Jeg liker godt denne varianten med laks og hjemmelaget salsa. DetFortsett å lese «Taco med fisk»
- I dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidosI dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidos. Bidos er samenes nasjonalrett. Det smaker kjempegodt og vi bruker detFortsett å lese «I dag er det samenes nasjonaldag – prøv bidos»
- Gratinerte knivskjellGratinerte knivskjell er en knallgod rett, som kan brukes som lunsj, forrett, hovedrett eller som en del av et tapasmåltid.Fortsett å lese «Gratinerte knivskjell»
- Västerbottenpai med bacon og purreVästerbottenpai med bacon og purre er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon. VästerbottenpaiFortsett å lese «Västerbottenpai med bacon og purre»
- SkolebrødstangSkolebrødstang smaker deilig og er ikke vanskelig å lage. Skolebrød var en av mine barndomsfavoritter. Jeg spiste alltid rundt førstFortsett å lese «Skolebrødstang»
- Ukemeny 6Ukemeny 6 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten i overskriftene, eller ved å trykkeFortsett å lese «Ukemeny 6»
- Pinsa med kokt skinkePinsa med kokt skinke er en italiensk rett, som ligner pizza. Pinsaen ble først laget i Roma, men har etterFortsett å lese «Pinsa med kokt skinke»
- Corpse reviverCorpse reviver, som betyr å gjenopplive liket, dukket opp allerede i 1871 i en bok som het Gentlemen’s Table Guide.Fortsett å lese «Corpse reviver»
- Tørt brød? Bruk resteneTørt brød? Bruk restene og tørt brød kan brukes til mye forskjellig, så lenge det ikke er muggent. Prøv forFortsett å lese «Tørt brød? Bruk restene»
- Blå ostesuffléBlå ostesufflé er en blåskimmelvariant av en av mine barndom aller beste matminner og denne er en stor favoritt nåFortsett å lese «Blå ostesufflé»