Blomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Denne oppskriften med kylling er god og mettende og er passe til 4 personer.
2 kyllingfileter i strimler
1 blomkål
1⁄2 finhakket løk
8 dl melk
2 hønsebuljongterning
2 dl fløte
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Litt frisk, finhakket persille
Fres kyllingstrimlene i litt smør i en stekepanne og la det småsteke til det er gjennomstekt.
Rens blomkål og del den i buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Legg i kylling, blomkål og persille.
Blomkåksuppe serveres med godt brød og kanskje litt sprøstekt bacon på toppen.
Du finner oppskrift på deilige baguetter her
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.