Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det er ingen grunn til å kjøpe blomkålsuppe i pose, når det er så enkelt å lage selv. I tillegg smaker hjemmelaget mye, mye bedre. Denne varianten, med parmesan og sprøstekt bacon er min favorittblomkålsuppe og vel verdt å prøve.
1 blomkål
1/2 finhakket løk
8 dl vann
2 hønsebuljongterninger
2 dl fløte
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 finstrimlet vårløk
100 g revet parmesan
200 g sprøstekte baconterninger
Rens blomkål og del den i buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann og buljong i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.
Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte og vårløk, kok opp og smak til med salt og pepper.
Bre baconterningene utover i en ildfast form og ett i ovnen på 200 grader, til de er gylne og sprøstekte. Rør rundt etter en stund, så de blir jevnt stekt.
Serveres med baconterninger, parmesan og godt brød, f.eks. baguetter, som du finner oppskrift på her.
Om du skal bruke denne suppen til lunsj, smaker det godt med hjemmebakt brød til. Du finner mange saftige og gode varianter her.
Du finner masse oppskrifter på velsmakende og spennende supper, fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.