Bollefrikassé er en gammel og god matrett med farseboller og grønnsaker. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
500 g farse
5 gulrøtter
250 gram sellerirot
2 never bladpersille
1 purre
2 persillerøtter
1 ltr. god kraft eller bruk vann og kyllingfond
Maisenna
1 dl fløte
salt
pepper
karri
Del opp alle grønnsaker i terninger, finhakk persillen og strimle purren og kok dem opp i kraften. Bruk en skje og form boller av farsen, som du legger forsiktig i den kokende kraften. Tilsett karri og la det koke til grønnsakene er møre og bollene er kokt (ca. 10-15 minutter). Tilsett 1 dl fløte og maisennajevner, til det får passe sauskonsistens. Smak til med salt og pepper. Serveres med poteter. Om du vil lage alt i en kjele, kan du dele potene i terninger og tilsette dem samtidig som grønnsakene.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.