Bondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men du lan bruke kokte også og da går det raskere å lage omeletten. Du kan erstatte skinken med andre kjøttvarianter, gjerne rester fra gårsdagens middag, f.eks. pølser, kylling, svinekjøtt og bare dele i små terninger.
6 rå minipoteter i tynne skiver
1/2 pk sjampinjong i skiver
4 egg
4 ss fløte (du kan bruke melk eller vann)
1 pk smårettskinke
1/2 purre i strimler
Salt og pepper
Reven ost, gjerne vellagret
8 minitomater, delt i skiver
Stek potetskivene på svak varme i smør, til de er gjennomstekte og har fått fin farge, før du tar dem ut og steker soppen i samme smør. Hell tilbake potetene og fordel purren og smårettskinken over. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper og heller den over potet- og soppblandingen.
Sett på lokk og lar det stå noen minutter for å stivne litt. Strø over ost og tomater, sett på lokket igjen og lar det stå på svak varme til omeletten er stivnet og osten smeltet. Pynt gjerne med friske urter og server bondeomelett med godt brød.
Du finner flere spennende omeletter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.