Bønner i tomatsaus

Bønner i tomatsaus

Bønner i tomatsaus spises mye i landene rundt Middelhavet og er supert å bruke til tapas, meze eller antipasti. Du kan bruke friske bønner, eller fra boks.

1 dl olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hakkede tomater
3 dl friske eller frosne grønne bønner
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet sort pepper

Varm olivenoljen på middels varme i en sautépanne eller stekepanne med høye kanter. Tilsett hvitløk og stek i 1/2 – 1 minutt, før du rører inn tomater og koker i minimum 5 minutter, smaken blir nesten bedre, jo lengre de får koke. Det skal bli som en tykk saus, rør av og til.
Rør inn bønner og la det småkoke under lokk i 20-25 minutter, til bønnene er litt myke, men fortsatt har tyggemotstand.
Smak til med salt og pepper og server umiddelbart, mens det er varmt.

Bønner i tomatsaus
Bønner i tomatsaus

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese