Bønnesuppe med mais er en varmende rett, som serveres i den østlige og sørlige delen av Afrika.
2 pk hvite økologiske bønner (skyll vekk laken)
200 gram mais (hermetiske)
2 liter vann
6 ss grønnsaksfond
70 gram sellerirot i små terninger
50 gram ingefær, finrevet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 løk, finhakket
1 rød chili, finhakket
1 paprika, i små terninger
120 gram potet, gjerne melne, i små terninger
70 gram tomatpuré
3 ss peanøttoljeolje
1 boks kokoskrem
Pepper
Fres potetterningene sammen med løk, selleri, chili og paprika i olje. Tilsett vann, fond, ingefær, hvitløk og tomatpuré og kok på middels varme i ca. 40 minutter til grønnsakene er gjennomkokt. Ta kjelen av varmen og kjør alt til en jevn masse med stavmikser.
Rør inn kokosmelk, bønner og mais. Kok opp og smak til med pepper og mer fond om det ikke er salt nok. Kok videre i 5 minutter og server bønnesuppe med mais sammen med naan, som du finner oppskrift på her, eller annet godt brød.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.