Borsjtsj er en deilig rødbetesuppe, som passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene.
6 rødbeter
2 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
2 poteter
250 g rødkål
1,5 l kraft ev. vann og fond eller buljongterninger
2 laurbærblader
Salt og pepper
2 ss vineddik
Litt yoghurt naturell eller rømme
Rens og riv 5 rødbeter og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett rødbeter, finrevet gulrot, finrevet potet og rødkål i tynne strimler. Hell over kraft og tilsett laurbærblader, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv den siste rødbeten grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette gjør at suppen får den fine rødfargen). Smak til med vineddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme og godt brød, gjerne grovt.
Du finner oppskrift på et nydelig grytebrød her.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊