Brennsnute med vossakorv er en variasjon på den tradisjonsrike matretten fra Sunnmøre. Jeg synes den smaker ekstra godt en kald høst- eller vinterkveld og oppskriften er passe til 4 personer.
1 kg poteter
1 purre
4 gulrøtter
1 sellerirot
1 persillerot
1/2 kålrot
1 l kjøttkraft (eller vann + okse- og grønnsaksfond)
2 laurbærblader
1 vossakorv
1 neve bladpersille
Salt og pepper
Skjær purren i ringer. Skrell og del opp resten av grønnsakene i terninger.
Kok opp kraften. Tilsett alle grønnsakene, bortsett fra purren og la det småkoke til grønnsakene er møre. Del opp vossakorven i terninger. Når grønnsakene er møre tilsettes purren og pølsa. La det småputre i 5 minutter. Tilsett finhakket persille og smak til med salt og pepper.
Server brennsnute med vossakorv sammen med flatbrød, eller annet godt brød og smør.
Du finner flere oppskrifter på tradisjonsmat HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.