Brioche pølsebrød

Brioche pølsebrød

Brioche pølsebrød er luftige og saftige pølsebrød med franske aner. Brioche er fransk gjærbakst, som har en lekker gulfarge. Det sies at fargen kommer av mye egg og mye smør i deigen, men jeg har gitt denne deigen litt ekstra hjelp, ved å tilsette gulrotjuice. 1 kg hvetemel 100 g smeltet smør 1 pk gjær 3 egg 3 dl gulrotjuice 2 ss sukker 1 dl melk Elt alt godt sammen og sjekk om det behøves mer mel eller melk. Deigen skal kunne bakes ut, men være ganske fuktig. La det heve med klede over i min. 1 time, til deigen har dobbel størrelse. Bak ut pølsebrød i ønsket størrelse og legg dem på et stekebrett, dekket med bakepapir. Jeg har brukt 100 g deig per brød. La brødene heve under klede i 30 minutter, før du pensler dem med melk, drysser på sesamfrø og steker dem på 200 grader, litt langt ned i ovnen i ca 15 minutter til de har fått fin farge både over og under. Avkjøl på rist.

Brioche pølsebrød
Brioche pølsebrød

  Vi serverer ofte pølsene med hjemmelaget rekesalat. Du finner oppskrift på den her.   Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese