Elglapskaus (brun lapskaus med elg)

Elglapskaus er nydelig tradisjonsmat og jeg har vært så heldig de siste årene, at jeg har fått tak i 1/2 elg i forbindelse med elgjakta. Siden det blir så mye kjøtt, er det godt å variere matrettene litt. Denne elglapskausen er kraftig og har mye smak.

2 kg elgkjøtt, gjerne bog eller annen del av forparten

1 purre i ringer

1 sellerirot i små terninger

2 persillerøtter i små terninger

4 store gulrøtter i skiver

2 l. viltkraft, helst elgkraft, ev. vann og viltfond

12 store poteter i terninger, gjerne halvparten kokefaste og resten melne, så de jevner krafta

Salt og pepper

1 neve finhakket persille

Del kjøttet i terninger, brun det i smør i små porsjoner og kok det i minimum 2 timer i kraften. Smak om det er skikkelig mørt, før du tilsetter grønnsakene og koker en halv til en hel time til . Smak til lapskausen med salt og pepper og dryss over persille og rør rundt før servering.

Elglapskaus serveres med flatbrød eller godt brød, f.eks. dette grove grytebrødet, som du finner oppskrift på her.

Du finner flere oppskrifter med vilt her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese