Budapestrull burde kanskje kommet fra Ungarn, men den er faktisk svensk. Budapestrull egner seg veldig godt, både til dessert og som kake til kaffen.
100 g hasselnøtter
90 g sukker
1 ss vaniljesukker
50 g maisenna
200 g eggehvite
200 g finkornet sukker
Legg hasselnøttene på en stekeplate og sett dem i ovnen 200 grader i 10 minutter. Hell nøttene, sukker, vaniljesukker og maisenna i en foodprocessor og kjør det til fint pulver eller mal det i en mandelkvern. Pisk eggehvitene stive og tilsett finkornet sukker, litt om gangen.
Når marengsen er fast og blank, vender du forsiktig inn nøttepulveret med en slikkepott. Fyll nøttemarengsmassen i en sprøytepose og sprøyt den ut i tette, lange rader på bakepapiret, til all massen er brukt opp. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutter. Legg et nytt bakepapir over kaken og et stekebrett over det. Snu brettene rundt, så kaken havner opp-ned på det nye bakepapiret. Trekk forsiktig av papiret kaken ble stekt på, og avkjøl den på rist.
Fyll:
2 bokser (á 312 g) mandariner
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Pisk krem av fløte og sukker. Hell mandarinbåtene i en sikt og la dem renne av.
Fordel krem over kaken og legg på mandarinbåter. Rull Budapestrullen forsiktig sammen, pakk papiret rundt den og la den stå i kjøleskapet i 30-60 min.
Pynt:
50 g smeltet sjokolade ( jeg smelter den i vannbad)
Rull kaken ut av papiret og over på et fat. Hell smeltet sjokolade i en sprøytepose, lag rutemønster og sett kaken kjølig til sjokoladen har stivnet.
Budapestrull blir myk av å stå i kjøleskapet eller i fryseren, så jeg anbefaler å spise den samme dag som du lager den.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.