Cacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade i pepper. Denne oppskriften er passe til 2 personer.
2 ss hel pepper
50 g vellagret pecorino (ev. parmesan), fint revet
Pasta til 2 personer, kokt etter anvisning på pakken minus 2 minutter
Rist pepper i tørr stekepanne i 4 minutter, knus den grovt i en morter og hell den tilbake i stekepannen. Hell 1 dl av kokevannet fra pastaen over pepperen og la det koke i 1 minutt. Legg pastaen i peppersausen og etterfyll med 1/2 dl kokevann. Rør godt sammen og la det hvile i et par minutter. Hell i 1/3 av osten, rør godt sammen, rør inn litt mer kokevann, deretter mer ost, mer kokevann og resten av osten.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.