Cæsarsalat

Cæsarsalat

Cæsarsalat er ikke oppkalt etter Julius Cæsar, men ble utviklet av italieneren Cesare Cardini i Mexico i 1924. Den slo raskt igjennom i California, men har siden blitt populær over hele verden. Cæsarsalat passer godt både til lunsj og middag. Oppskriften er passe til 4 personer.

Dressing:

4 eggeplomme

2 ts dijonsennep

6 ansjosfileter, finhakket

Saft av 1 sitron

2 fedd hvitløk, finhakket

3 dl rapsolje

60 g parmesan

1/2 ts salt

1/2 ts kajennepepper

Kjør eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk med en stavmikser. Spe med litt og litt olje, mens du fortsetter å vispe. Dressingen skal bli tykk som en majones. Rør inn revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper. Sett kaldt mens du lager resten av Cæsarsalaten.

Brødkrutonger:

4 skiver fint brød, f.eks. landbrød eller loff, delt i terninger

Litt olje

Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje og stek midt i ovnen på 200 grader, til de får lys, gyllen farge. Det tar ca. 15 minutter. Avkjøl, så de blir gode og sprø.

Bacon:

150 g bacon i skiver, helst tørrsaltet bacon

Legg baconskivene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 200 grader, til de blir sprø og gylne. Del den i mindre biter med en kniv, eller knus dem mellom hendene.

Kyllingen:

4 kyllingfileter

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og brun dem i en stekepanne, på middels varme, med olje eller smør. Etterstek under lokk på lav varme, til de er gjennomstekt, men fortsatt saftige. La filetene hvile litt, før du deler dem i tynne skiver.

Servering:

1 romanosalat, ev. bruk pose med romanomiks

Dressing

Parmesan

Brødkrutonger

Kylling

Bacon

Vend salaten i litt av dressingen, før du legger den på et fat, eller på tallerkener. Legg på kyllingen,  høvle over litt parmesan og legg på brødkrutonger. Pynt gjerne med litt friske urter, f.eks. timian. Server med dressingen ved siden av, så de som ønsker kan ta mer selv.

Cæsarsalat
Cæsarsalat

 

Du finner flere spennende og velsmakende salater fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese