Carpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder.
400 g laksefilet, gjerne salma
4 ss olivenolje av god kvalitet
4 ss limesaft
1 ss pepper, grovknust
2 ts salt
Saus:
2 dl creme fraiche
1 ss revet pepperrot (får på tube)
3 ss dill, finhakket
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Bland sammen alle ingrediensene og sett kaldt til det skal brukes.
Pynt:
kjørvel
grønne erter, kokt raskt opp og skylt under kaldt vann
babyleafsalat
parmesanost, skjært med ostehøvel
Legg laksefileten i fryseren ett par timer. Ta den ut og skjær den i syltynne skiver med skarp kniv. Bre skivene utover 4 porsjonstallerkener eller et fat og dryss over salt og pepper.
Bland olivenolje og limesaft og drypp blandingen over fisken, før du lar fisken hvile i kjøleskap 20 minutter. Pynt med parmesan, salat, erter og kjørvel og server sammen med sausen og ev. godt brød.
Et lite tips til slutt, er at denne musserende vinen passer perfekt til carpaccio av laks.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.