Ceviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett, som en del av et tapasmåltid eller en liten lunsj. Det er viktig at fisken er veldig fersk. Jeg bruker alltid Salma, som er vakumpakket.
Denne oppskriften er passe til 8 personer, som forrett.
400 g laks
1 pk ferske, argentinske villreker
Saften av 1 lime
1 rød chili, finhakket
1/2 mango i terninger
1 finstrimlet vårløk
1 liten potte koriander, kun blader.
Skjær laksen i tynne skiver og legg dem over i porsjonsskåler. Risle over godt med limesaft. Dryss over resten av ingrediensene og sett kaldt i minimum 1 time. Om du foretrekker laksen helt “gjennomkokt”, kan det stå over natten.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.