Che choui er en perfekt avslutning på et vietnamesisk måltid. Det er en puddingaktig dessert og pandanbladene gir den en litt vaniljeaktig smak. Den smaker aller best om den er lunken. Både tapiokakuler og pandanblader (eller essens) fås i asiatiske butikker.
Puddingen
1/2 kg modne bananer
125 g sukker
1/4 ts salt
3 ss små tapiokakuler
4 pandanblader eller noen få dråper pandanessens
1/2 boks kokosnøttkrem
Bløt tapiokakulene i varmt vann i ca 20 minutter, sil av vannet.
Om du har pandanblader. Kokes de i bittelitt vann i ca. 20 minutter for å trekke ut pandansmaken. Tilsett resten av ingrediensene i kjelen, bortsett fra bananene og la det småkoke på medium varme i omtrent 15 minutter. La det avkjøles i romtemperatur. Skrell og del bananer i skiver og rør dem inn i blandingen når den har blitt lunken.
Topping
2 ss grovhakkede peanøtter
2 ss sesamfrø
1/2 ts salt
Ingrediensene til toppingen blandes i en tørr stekepanne og varmes opp på middels varme i ca. 5 min. Rør av og til.
Fordel puddingen i serveringsglass, dryss toppingen over og server mens det fortsatt er lunkent.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.