Cicchetti med tunfisk

Cicchetti med tunfisk

Cicchetti med tunfisk og kakao er en rett fra Venezia i Italia. Den består av en tunfiskblanding på skiver av baguetter med kakaodryss på crostini. Det er en veldig uvanlig blanding, men smaker kjempegodt, enten som en lunsjrett, forrett, eller som en antipasti, som er italienernes svar på tapas.

Tunfiskblandingen:

1 boks tunfisk i vann, avrent

2 ss majones

1/2 sitron, kun saften

1 ss god olivenolje

Rør alt sammen og sett til side.

Crostini:

1 halvstekt baguette, delt i skiver

1 fedd hvitløk, trykket flatt

God olivenolje

Gni baguetteskivene med hvitløksfeddet og risle over olivenolje. Brun dem lett på begge sider i en stekepanne eller på en papirkledd stekeplate midt i ovnen på 200 grader.

Montering:

Tunfiskblandingen

Baguetteskivene

1 ss usøtet kakaopulver

Legg skivene på et fat, fordel tunfiskblandingen over og bruk en tesil til å drysse litt kakao over hver skive.

Cicchetti med tunfisk
Cicchetti med tunfisk

 

Du finner flere spennende småretter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Hva synes du?

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese