Crema Catalana er det spanske svaret på karamellpudding. Den brukes også i Andorra og kalles crema Andorrana. Den er en perfekt avslutning på et spansk måltid.
2 dl helmelk
2 dl fløte
5 ss sukker
2 kanelbark
Revet skall av 1/2 økologisk, nyvasket appelsin
4 lett sammenpiskede eggeplommer
Litt sukker til karamellisering
Kok opp melk, fløte, sukker, kanelbark og appelsinskall. Det er smart å la det koke opp veldig langsomt, så kanelbarken og appelsinskallet får tid til å gi fra seg mye smak. Avkjøl blandingen litt og rør inn eggeplommene. Sil blandingen over i ildfaste porsjonsformer, som settes i en langpanne. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene. Stekes i ovnen på 150 grader, til den har stivnet. Det tar ca. 40 minutter Ved servering drysses det på sukker, som karamelliseres med en brûléebrenner. Om du ikke har det, kan du sette formene noen få minutter under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert ca. 3 minutter, men da må du passe godt på, så ikke sukkeret blir brent.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.