Crème brûlée

Crème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skal ha gjester, for du kan gjøre det meste klart dagen før, sånn at du kun legger sukker på toppen og karamelliserer det med en brûléebrenner ved serveringen. Sukkeret skal ligge som et knasende, sprøtt lag på toppen.

2 dl helmelk

2 dl fløte

5 ss sukker

1 ss vaniljesukker

1 vaniljestang

4 lett eggeplommer

4 ss sukker

Kok opp melk, fløte, sukker, vaniljesukker og vaniljestang delt på langs. Det er smart å la det koke opp veldig langsomt, for da får vaniljestangen tid til å gi fra seg mye smak. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen over i ildfaste porsjonsformer, som settes i en langpanne. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene. Stekes i ovnen på 150 grader, til den har stivnet. Det tar ca. 40 minutter.

Ved servering drysses det på sukker, som karamelliseres med en brûléebrenner. Om du ikke har det, kan du sette formene noen få minutter under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert ca. 3 minutter, men da må du passe godt på, så ikke sukkeret blir brent.

Du kan pynte dem veldig enkelt, med et mynteblad, som jeg har gjort her, eller med friske bær.

Det smaker deilig med en god dessertvin til, for eksempel en Sauternes.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese