Crispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en slags grov strøkavring og fås i de fleste matbutikker nå. Du finner den i hyllene med asiatisk mat. Du kan ev. lage den selv, ved å knuse tørr loff eller kavring litt grovt.
Crispy urteskall:
200 g panko
1 bunt bladpersille
2 fedd hvitløk
50 g revet parmesan
1/4 flaske olivenolje
Rør alt sammen til en tykk grøt og sett kaldt til den skal brukes.
Pastaen:
1 løk
2 hvitløksfedd
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
3 dl hvitvin
10 minitomater, delt i to
10 oliven i skiver
Salt og pepper
500 g spagetti kokt etter anvisning på pakka
1 bunt finhakket bladpersille
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, oliven og tomater og la det koke i noen minutter under lokk. Smak til med salt og pepper og rør inn persille og nykokt spagetti rett før servering.
Kyllingen:
200 g kyllingfilet per person
Salt og pepper
Olivenolje til steking
Stek kyllingfiletene i stekepanne i 2 min. på hver side, før du legger dem over i en ildfast form. Smør på panko- og urteblandingen og sett formen midt i ovnen på 200 grader og steker til skorpen blir sprø og gyllen.
Servering:
Legg pastablandingen i bunnen på hver tallerken og kyllingen oppa, så skorpen holder seg sprø. Pynt gjerne med litt friske urter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.