Crying tiger er en tradisjonell thailandsk oppskrift av marinert oksekjøtt servert på en salatseng og med et dryss med ristet rispulver.
Denne oppskriften er passe til 4 personer
Marinaden:
800 g ytrefilet, mørbrad eller et annet mørt kjøttstykke
3 ts honning
3 ss soyasaus
pepper
Bland soyasausen og honningen. Mariner biffen i 2 timer i sausen ved romtemperatur, eller over natten i kjøleskap.
Sausen:
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss fishsauce
3 ss tamarindpasta
Saften av 1 lime
2 ss palmesukker
3 ss vann
2 ss soyasaus
1 finhakket chili (helst prik chee fah)
2,5 cm revet, fersk ingefær
1 stilk sitrongress
5 thailandske basilikumblader, finhakket
1 liten potte koriander, finhakket
1 vårløk, finstrimlet
Bland alle ingrediensene til sausen og la den stå i minst 20 minutter i romtemperatur.
Ristet ris:
2,5 dl thairis
Hell risen i en tørr panne og la den stå på middels temperatur i 5 minutter. Rør hele tiden så den ikke brenner seg. Sett den til side og la den avkjøle seg. Kjør risen i en foodprosessor for å få et veldig fint pulver.
Stek kjøttet i noen minutter på hver side. La det hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver. Legges på en seng av isbergsalat, reven gulrot, paprika, rødløk og agurk. Hell over sausen og dryss over ristet rispulver.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.