Culotte er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
1 culotte
2 ss finhakket, frisk rosmarin
Salt og pepper
La kjøttet ligge på benken 1 time. Fjern ev. sener. Svoren rutes med en skarp kniv. Gnis inn med olivenolje, finhakket, frisk rosmarin, salt og pepper.
Brunes raskt på alle sider på grillen eller i grillpanne. Settes i ovnen på 120 grader, til termometeret viser 53 grader. La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 30 minutter.
Chimichurry finner du oppskrift på her
Ovnspotetene finner du oppskriften på her
Culotte serveres med chimichurri, småsinte ovnspoteter og gjerne et par tomatbåter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.