Culotte med russiske erter og fløtegratinerte poteter med løk og persille er en nydelig rett, som ikke trenger saus, siden potetene gir så mye fuktighet og culotten er saftig eller god tid i ovnen eller i en sous vide, før den har fått en rask runde på grillen. Culotte, som også kalles picanha, er forlengelsen av bankekjøttet, som ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Beregn 200 – 250 g kjøtt per person.
Culotte:
Om du vil tilberede den i sous vide:
Fjern ev. sener og gni culotten inn med olivenolje, salt og pepper. Vakuumere den og legg den i sous vide på 56 grader i 7 timer, før du bruker den, enten på grillen eller i stekepanne. La kjøttet hvile i noen minutter, før den deles opp.
Om du vil tilberede den i ovn:
La kjøttet ligge på benken 1 time og fjern ev. sener. Gni culotten inn med olivenolje, salt og pepper.
Brun den raskt på alle sider på grillen eller i grillpanne og sett den i ovnen på 120 grader, til termometeret viser 58 grader. La kjøttet hvile i aluminiumsfolie i 30 minutter.
Fløtegratinerte poteter med løk og persille:
10 poteter i tynne skiver
2 løk i strimler
3 fedd finhakket hvitløk
1 pk bladpersille, finhakket
Salt og pepper
1 boks fløte
1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag
Legg potetskivene, løken, hvitløken, persillen og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form. Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.
Russiske erter:
100 g russiske erter
2 dl vann
1 ts salt
2 ss smør
2 ss madeira (ev. sherry)
1 neve finhakket persille
Legg ertene i vannet i 1 time. Kok dem i bløtevannet, sammen med madeira og saltet, til vannet er fordampet (ca. 15 min.). Rør inn persillen og server.
Du finner mange spennende og varierte oppskrifter med sous vide her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.