Dak Gogi – koreansk BBQ-kylling

Dak Gogi er Koreas svar på kyllingtaco. De bruker ikke lomper eller tacoskjell, men pakker inn godsakene i et salatblad i stedet. Vi synes det smaker nydelig og er et godt alternativ til fredagstacoen.

1 kg kyllinglårfileter

Marinade:

1 dl sesamolje

3 ss soyasaus

3 ss lys maissirup

1 dl sjalottløk, finhakket

4 ts finrevet, fersk ingefær

4 ts finhakket hvitløk

1 finhakket rød chili

4 ts mirin

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Bland alle ingrediensene til marinaden og tilsett kyllingen, rør godt, så kyllingen får marinade på alle kanter. Dekk til og sett kaldt i min. 2 timer.

Grill eller stek kyllingen, så den blir gyllenbrun begge sider, skjær den i 2, 5 cm tykke strimler og server.

Til servering av dak gogi:

Vårløk, finstrimlet

Rød chili, skjært i tynne strimler til de modige og finstrimlet paprika til de andre

1 ts sesamfrø, ristet i tørr panne

Store salatblader, vasket og tørket

Ris til 6 pers. kokt etter anvisning på pakka

Ssamjangsaus

 

Når du skal spise dak gogi:

Legg en liten skje ris i et salatblad, drypp den med litt ssamjangsaus og topp med et stykke kylling, grønnsaker og sesamfrø. Pakk inn og spis.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese