Dak Gogi er Koreas svar på kyllingtaco. De bruker ikke lomper eller tacoskjell, men pakker inn godsakene i et salatblad i stedet. Vi synes det smaker nydelig og er et godt alternativ til fredagstacoen.
1 kg kyllinglårfileter
Marinade:
1 dl sesamolje
3 ss soyasaus
3 ss lys maissirup
1 dl sjalottløk, finhakket
4 ts finrevet, fersk ingefær
4 ts finhakket hvitløk
1 finhakket rød chili
4 ts mirin
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden og tilsett kyllingen, rør godt, så kyllingen får marinade på alle kanter. Dekk til og sett kaldt i min. 2 timer.
Grill eller stek kyllingen, så den blir gyllenbrun begge sider, skjær den i 2, 5 cm tykke strimler og server.
Til servering av dak gogi:
Vårløk, finstrimlet
Rød chili, skjært i tynne strimler til de modige og finstrimlet paprika til de andre
1 ts sesamfrø, ristet i tørr panne
Store salatblader, vasket og tørket
Ris til 6 pers. kokt etter anvisning på pakka
Ssamjangsaus
Når du skal spise dak gogi:
Legg en liten skje ris i et salatblad, drypp den med litt ssamjangsaus og topp med et stykke kylling, grønnsaker og sesamfrø. Pakk inn og spis.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.