Datshi – chhurpi – durkha – chogo

Datshi – chhurpi – durkha – chogo er myk ost, laget av geit, ku- eller yakmelk, fra Bhutan og Nepal. Den finnes i en hard og en myk versjon. Den myke kan minne om ricotta og du kan enkelt lage den selv.

1 liter melk, økologisk

3 ss sitronsaft

3 ss yoghurt naturell

Salt og pepper

Kok opp melken og tilsett sitronsaft og yoghurt. Rør i blandingen og la det koke et minutt, til du ser at melken har skilt seg. Hvis ikke melken skiller seg så prøv med litt mer sitron og yoghurt. Sil blandingen gjennom et rent klede/kjøkkenhåndkle og la det renne godt av seg.

Bland osten med ønskede smakstilsetninger og smak til med salt og pepper. Sett paneer kaldt til den skal brukes.

Datshi - chhurpi - durkha - chogo
Datshi – chhurpi – durkha – chogo

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese