Domino pommes dauphinoise er en variant med potetskiver på høykant av den velsmakende potetretten pommes dauphinoise. Den smaker godt til mange slags kjøttretter.
50 g smør, smeltet
1,5 kg poteter med skinn på, delt i tynne skiver med mandolin eller ostehøvel
4 laurbærblad, revet i to
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ts pepper
2 ts salt
300 ml dobbel krem
3 timiankvister, blader plukket
Ev. 200 g revet ost, gjerne vellagret
Smør en middels stor gratengform (en rund eller oval ca. 22 cm bred er ideell) med litt av smøret. Skjær potetene i veldig tynne skiver, med mandolin eller ostehøvel. Mens du skjærer, stabler du potetene i hauger og setter dem på høykant i formen. Start ytterst og jobb deg innover, så potetene blir stående som dominobrikker. Stikk inn laurbærbladene mellom noen av skivene.
Bland salt, pepper og hvitløken i fløten og hell blandingen over potetene. Fordel resten av smøret over og dryss på timian. Stek i ovnen på 180 grader, til potetene er møre og gjennomstekte. Om du vil bruke revet ost, legger du den på nå. Øk temperaturen til 225 grader i 10-15 minutter for å gjøre toppen av potetene sprø og gylne.
Du finner mange spennende potetvarianter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.