Doro wat er en velsmakende kyllinggryte fra Etiopia og Eritrea. Den kan serveres med en salat og ris, eller på den tradisjonelle måten med injera, som er en slags pannekake, laget med teffmel.
800 g kylling lårfilet
1 ts salt
1 sitron (saften)
Litt mel til å rulle kyllingen i
2 ss smør
3 løk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss tomatpuré
3 ts berbere
2 dl vann
2 dl tørr hvitvin ev. eplemost
4 hardkokte egg
Legg kyllingen på et fat, dryss over salt og risle over sitronsaft. La kyllingen stå kaldt og marinere i min. 30 minutter, gjerne over natta.
Rull kyllingbitene i mel og stek dem gylne i litt smør eller olje.
Smelt 2 ss smør i en kjele og tilsett løken. La det frese noen minutter, før tomatpuréen og berbere røres inn. Tilsett vann og rør rundt. Legg i kyllingen la det koke under lokk i 30 minutter. Skrell eggene og legg dem i gryten. Kok i 5 minutter til.
Serveres med f.eks. ris og salat eller med injera, på den tradisjonelle måten.
Du finner masse spennende oppskrifter på mat og drikke fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.