Elgburger

Elgburger

Elgburger er kjempegodt og med syltet rødløk, tyttebærrømme og ovnspoteter er den en super middag. Burgerbrødene kan du lage selv, eller kjøpe ferdig. Om du ikke får tak i elgdeig, kan du bruke vanlig karbonadedeig. Syltet rødløk kan du enten lage selv, du finner oppskrift her, eller du kan kjøpe det ferdig.

Ovnspoteter:

200 g poteter per person

Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper og ev. annet krydder du har lyst på, for eksempel paprika, risle over litt mer olje, bland godt og sett dem i ovnen på full guffe. Når potetene begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Elgburgere:

1 kg kjøttdeig av elg

1,5 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss viltkrydder

1/2 dl farris

Smør til steking/grilling

Elt sammen alle ingrediensene. Dersom du bruker ferdigkjøpt viltkrydder, er det ikke sikkert du trenger salt i tillegg.

Form deigen til burgere og stek dem i smør i panna eller legg dem på grillen. Dersom du griller dem, legges en klatt smør på hver burger. Dette er fordi deigen er veldig mager og fort kan bli tørr.

Når burgerne er ferdig stekt på den ene siden, snus de og får en vellagret osteskive på toppen, som kan smelte nedover burgeren og gjøre den ekstra god.

Burgeren servers enten med hjemmebakte, grove burgerbrød, som du finner oppskrift på HER. eller fine burgerbrød.

Det smaker godt med stekte selvplukkede kantareller til. Du får også kjøpt i butikken, deler av året, om du ikke er trygg på selvplukk.

Tytteebærrømme:

Rør sammen 1/2 boks rømme med 2 toppede ss med tyttebærsyltetøy. Ferdig!!!

Elgburger
Elgburger

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese