Elgekoklemos

Elgekoklemos

Elgekoklemos er en variant av koklemos, som er en av middagene vi hadde ganske ofte i barndommen min. Mamma lagde gjerne mye så vi hadde i flere dager og den kan også fryses ned i porsjoner og tas opp igjen senere. Koklemos kan minne om lapskaus, men den kan varieres mer og om du ser det blir lite til dag to, kan du bare slenge oppi litt nye elementer. Om du vil gjøre retten ekstra lettvinn, kan du kjøpe ferdig, frossen lapskausblanding i stedet for å kutte opp alle grønnsakene. Du kan også lage retten med kjøttdeig av storfe, svinedeig eller karbonadedeig av storfe.

800 g karbonadedeig av elg

4 løk, grovhakket

200 g bacon i terninger

1 l viltkraft eller vann og viltfond

3 laurbærblader

Poteter i terninger

Grønnsaker etter eget ønske, f.eks. gulrøtter, persillerot og sellerirot, alt skal være i terninger

1 boks erter

Bladpersille, finhakket

Salt og pepper

Start med å brune karbonadedeig, bacon og løk. Hell i kraft eller vann og fond. Tilsett laurbærblader, poteter og grønnsaker og la det koke i 30 minutter. Tilsett finhakket erter og bladpersille og smak til med salt og pepper. Kok opp og server. Det er godt med flatbrød til.

Elgekoklemos
Elgekoklemos

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese