Elgfrikadeller er en deilig variant av den danske spesialiteten, som vanligvis lages av storfe. Tilbehøret kan varieres og her er en variant med potetmos.
Frikadellene:
500 g elgdeig
100 g bacon, kjørt til mos i blender
100 g hakkede hasselnøtter
1 ts salt
1 ts timian
2 egg
1 finhakkede løk
3 ss hvetemel
3 dl fløte
1 ts sort pepper
Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.
Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter elgfrikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.
Stek elgfrikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.
Legg elgfrikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.
Gammeldags brun saus finner du oppskrift på HER.
Potetpuré finner du oppskrift på HER.