Elggryte med bacon, godt krydder og fløte, er en deilig høst- eller vinterrett og du kan bruke de seigeste delene av elgen, siden den skal koke i flere timer, til kjøttet blir mørt og nydelig. Om du heller vil bruke annen vilt, som f.eks. hjort, går det helt fint. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
800-900 g elgkjøtt i store terninger
200 g bacon, grovhakket
200 g sopp
2 løk i båter
2 ss smør
4 laurbærblader
4 nellikspiker
3 ts tørket timian
8 dl god elgkraft, eller vann og viltfond, eller vann og kraftbein
6 gulrøtter i skiver
1/2 sellerirot i terninger
1 persillerot
5 dl fløte
2 ss tyttebærsyltetøy
½ salt
1 ts pepper
Brun kjøttet, soppen og løken i en gryte med smør.
Tilsett krydderet og kraften, som skal dekke kjøttet, så fyll på vann og fond, om du ikke har nok kraft. Kok opp og la det småkoke på svak varme under lokk i 2 timer.
Tilsett grønnsaker, tyttebær og fløte og la det småkoke uten lokk i 30 minutter, til grønnsakene er møre og sausen tykner. Smak til elggryten med salt og pepper. Server elggryte med bacon sammen med kokte poteter eller potetmos.
Du finner masse oppskrifter med vilt HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.