Elgkaker i brun saus er kjøttkaker laget med elgdeig, servert med en gammeldags brun saus. De er helt fantastisk saftige og gode og jeg har servert dem med en blanding av minipoteter, rosenkål, bacon og kantareller. Du kan selvfølgelig bruke de potetene og grønnsakene du foretrekker. Oppskriften er passe til 4 personer.
Brun saus:
2 ss smør
2 ss mel
4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond
1 løk i strimler
Salt og pepper
Brun smøret til det er nøttebrunt, før du tilsetter melet og rører hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper, før du tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Tilsett løk og kok i 10 min.
Elgkakene:
800 g kvernet elgkjøtt
2 ts salt
1 ss potetmel
4 ss panko
1 ts pepper
1 ts revet muskatnøtt
2 ts tørket timian
1 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket løk
2 egg
2 dl kremfløte
Smør til steking
Elt alt godt sammen, form kaker i ønsket størrelse og stek elgkakene brune på begge sider. La dem enten godgjøre seg på svak varme under lokk til de er gjennomstekte, eller legg dem i sausen.
Potet- og rosenkålblandingen:
800 g minipoteter, kokt og delt i to
500 g kantarell
1 pk baconterninger
1 pk rosenkål, renset, delt i to og kokt i 5 minutter i vann
Smør til steking
Brun potetene i smør, løft dem ut av gryten og brun bacon og sopp i samme smør. Rør potetene og rosenkålen inn i blandingen og la det kose seg på lav varme i et par minutter.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.