En helt fantastisk pasta bolognese er ingen overdrivelse. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig rund smak og sødme. Oppskriften er passe til 4 personer.
3 ss olivenolje
2 finhakkede løk
100 g bacon i terninger
2 finhakkede hvitløksfedd
2 gulrøtter i terninger
4 laurbærblad
2 stjerneanis
600 g karbonadedeig
2 stilker frisk timian
2 ss tørket oregano
1 flaske hakkede tomater (helst Mutti) eller 2 bokser
3 dl kalve- eller oksekraft
2 dl rødvin
Salt og pepper
Pasta etter eget ønske
Parmesan
Noen friske basilikumblader til pynt
Varm oljen på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres bacon til det begynner å bli sprøtt. Tilsett løk og hvitløk og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett gulrøtter, laurbærblader, stjerneanis, timian og oregano.
Brun karbonadedeigen i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.
Tilsett hakkede tomater, kalve- eller oksekraft og rødvin og la det småkoke under lokk i hvert fall en time, gjerne enda lenger! Smak til med salt og pepper.
Servere bolognese med nykokt pasta og kanskje et dryss nyrevet parmesan. Pynt med friske basilikumblader og server.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook