Elggryte smaker helt nydelig, særlig en mørk høst- eller vinterkveld. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta, eller servere med potetmos.
2 pk skivet sopp etter eget ønske, f.eks. kantareller, aroma- eller sjampinjong.
4 løk i strimler
1 kg elgkjøtt i skiver (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).
1 stor boks fløte
3 ss viltfond
2 laurbærblader
10 knuste einerbær
1 ts pepper
8 gulrøtter i skiver
1/2 sellerirot i terninger
4 persillerøtter i terninger
Salt og pepper
Start med å strimle og steke sopp i smør. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og elgkjøtt i skiver. Brun kjøttet godt, legg i soppen og løken igjen og tilsett fløte, til det akkurat dekker kjøttet. Tilsett viltfond, laurbærblader, knuste einerbær og pepper. La elggryte koke i minimum 2 timer (smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til). Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger og persillerøtter i terninger. Smak til med salt og pepper.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.