En helt nydelig viltgryte er perfekt til kjølige eller regnvåte høstdager. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta.
200 g sopp. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong.
Smør til steking
4 løk i strimler
1 kg vilt, f.eks. elg, hjort eller reinsdyr (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).
1 stor boks fløte
50 g brunost
3 ss viltfond
2 laurbærblader
10 knuste einerbær
1 ts pepper
8 gulrøtter i terninger
1/2 sellerirot i terninger
4 persillerøtter i terninger
Salt og pepper
Start med å strimle og steke sopp i smør. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og kjøtt i skiver. Brun det godt, tilsett soppen og løken igjen og tilsett fløte, til det akkurat dekker kjøttet. Tilsett brunost, fond, laurbær, einerbær og pepper. La det koke i minimum 2 timer (smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til). Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger og persillerøtter. Smak til med salt og pepper.
Du finner flere velsmakende viltretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.