En lettvinn og velsmakende eplekake passer godt nå som eplene henger modne på trærne. Hva smaker er vel bedre enn å hente inn noen epler og lage en deilig, saftig eplekake og servere den med is, krem eller vaniljekrem? Det er ikke mye jobb med denne eplekaken og den tåler både noen dager i kjøleskapet og bli fryst og tatt opp igjen senere.
175 g smør
200 g sukker
3 egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
7 epler
Kanel
Mandelspon
Perlesukker
Smør og sukker røres hvitt. Tilsett egg, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og rør godt.
Hell 1/3 av røra i en godt smurt springform. Skrell epler, del dem i terninger og legg dem i forma. Strø over kanel, rosiner, mandelspon og perlesukker. Legg over resten av røra i klatter og stek i ovnen på 175 grader i 45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Server den gjerne lunken, med is, krem eller vaniljekrem.
Du finner mange spennende kakeoppskrifter fra fjern og nær her.